GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
news
norbu_en
start
start-grid
upcomming_event
yantrayoga

Meditacija u pokretu :”Ples Vađre za Dobrobit Bića”

 

Meditacija u pokretu :”Ples Vađre za Dobrobit Bića”, vodi Zoltan Cser autorizovani instruktor plesa Vađre iz Mađarske 12, 13 i 14 oktobra 2018 u Beogradu

Lokacija: UVC ’’Šumice’’, Ustanička 125a, Voždovac, Beograd : http://uvcsumice.rs/, svečana sala: http://uvcsumice.rs/svecana-sala/,prevoz: bus 31 i 17.

Raspored: 12 oktobar (petak): 19:00-21:00, 13 i 14 oktobar (subota i nedelja): 10:00-13:00 i 15:00-18:00

Participacija: 60 evra , sve informacije oko uplate na tel. 064 2440 903 Slavica;

Međunarodna Dzogćen Komuna Tajeling: thayasling@gmail.com;http://dzogchen.rs/

Kurs je otvoren za sve zainteresovane; od početnika do iskusnih praktičara. Nije potrebno iskustvo u plesu.

Ples Vađre je deo Dzogćen (čita se: Zogćen) učenja svetski poznatog Dzogćen učitelja Ćogjal Namkhai Norbua. Ples Vađre je meditacija u pokretu. Jednostavni, spori i fluidni pokreti opuštaju telo, pročišćavaju um i oslobađaju tenzije iz svakodnevnog života. Prema drevnim saznanjima o kanalima i čakrima dok plešemo aktiviramo i koordinišemo specifične energetske tačke u našem telu. Na taj način Vađra ples uklanja energetske blokove, usklađuje tri glavna aspekta našeg bića – telo, energiju i um- i razvija prisutnost i svesnost. Prema Dzogćen učenju Vađra je simbol naše suštinske prirode, koja je čista, bistra i postojana kao dijamant. Praktikovanjem plesa Vađre može da se otkrije naša prava priroda ulaskom u stanje kontemplacije; i može da se nauči održavanje i stabilizovanje ovog znanja ne samo tokom meditacije u sedećem položaju već i u pokretu. Na taj način može da postane deo našeg svakodnevnog života. ’’Ples Vađre za Dobrobit Bića’’ je simbolični ples saosećanja jer oslobađa od tenzije uslovljene različitim emocijama.

Međunarodna Dzogćen Komuna Tajeling: thayasling@gmail.com;http://dzogchen.rs/

SHANG SHUNG FOUNDATION
INTERNATIONAL INSTITUTE FOR TIBETAN CULTURE

News:

Scroll Up