GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
jantrajoga
najava
naslovna
naslovna-grid
norbu
novosti

Meditacija u pokretu :“Ples Vađre za Dobrobit Bića“

 

Meditacija u pokretu :“Ples Vađre za Dobrobit Bića“, vodi Zoltan Cser autorizovani instruktor plesa Vađre iz Mađarske 12, 13 i 14 oktobra 2018 u Beogradu

Lokacija: UVC ’’Šumice’’, Ustanička 125a, Voždovac, Beograd : http://uvcsumice.rs/, svečana sala: http://uvcsumice.rs/svecana-sala/,prevoz: bus 31 i 17.

Raspored: 12 oktobar (petak): 19:00-21:00, 13 i 14 oktobar (subota i nedelja): 10:00-13:00 i 15:00-18:00

Participacija: 60 evra , sve informacije oko uplate na tel. 064 2440 903 Slavica;

Međunarodna Dzogćen Komuna Tajeling: thayasling@gmail.com;http://dzogchen.rs/

Kurs je otvoren za sve zainteresovane; od početnika do iskusnih praktičara. Nije potrebno iskustvo u plesu.

Ples Vađre je deo Dzogćen (čita se: Zogćen) učenja svetski poznatog Dzogćen učitelja Ćogjal Namkhai Norbua. Ples Vađre je meditacija u pokretu. Jednostavni, spori i fluidni pokreti opuštaju telo, pročišćavaju um i oslobađaju tenzije iz svakodnevnog života. Prema drevnim saznanjima o kanalima i čakrima dok plešemo aktiviramo i koordinišemo specifične energetske tačke u našem telu. Na taj način Vađra ples uklanja energetske blokove, usklađuje tri glavna aspekta našeg bića – telo, energiju i um- i razvija prisutnost i svesnost. Prema Dzogćen učenju Vađra je simbol naše suštinske prirode, koja je čista, bistra i postojana kao dijamant. Praktikovanjem plesa Vađre može da se otkrije naša prava priroda ulaskom u stanje kontemplacije; i može da se nauči održavanje i stabilizovanje ovog znanja ne samo tokom meditacije u sedećem položaju već i u pokretu. Na taj način može da postane deo našeg svakodnevnog života. ’’Ples Vađre za Dobrobit Bića’’ je simbolični ples saosećanja jer oslobađa od tenzije uslovljene različitim emocijama.

Međunarodna Dzogćen Komuna Tajeling: thayasling@gmail.com;http://dzogchen.rs/

SHANG SHUNG FOUNDATION
INTERNATIONAL INSTITUTE FOR TIBETAN CULTURE

Novosti:

Scroll Up